Recept: gegrilde venkel salade met kip

Recept: gegrilde venkel salade met kip

We zitten in een periode met veel onzekerheid, we zitten veel thuis. We eten meer of anders dan normaal wat komt doordat alles even anders is.

Een cliĆ«nt van mij benoemde het al als ‘corona kilo’s’, dat klinkt grappig maar is iets wat zeker gebeurt. Hierom wil ik je graag inspireren om vooral erg gezond te blijven eten. Letten op je groente en fruit inname is nu extra belangrijk voor je gezondheid.

Vandaag deel ik dan ook een heerlijk salade recept met je, de hoofdingrdienten zijn venkel en gerookte kip.

Enjoy

Gegrilde Venkelsalade met kip

Benodigdheden per persoon:
Flinke hand rucola
50 gram peen Julienne
4 radijsjes
1/2 appel (ik gebruikte granny smith
1/2 venkel
stuk of 10 tomaatjes
75 gram gerookte kip
Balsamic glaze

Werkwijze:
Snijd de venkel, haal de top eraf en bewaar wat groene sprietjes voor de garnering.
Gril de venkel stukjes tot ze mooie grillstreepjes hebben en je die heerlijke typische venkelgeur ruikt.
Snij ondertussen de tomaatjes en radijsjes in het gewenste formaat. Ik maakte gebruik van voorgesneden wortel, heb je dit niet snijd deze dan ook zo fijn mogelijk.
Snij de kip in plakjes of stukjes.
Maak het bord op, begin met een flinke hand rucola.
leg hierop een deel van de venkel, tomaatjes, appel, wortel en radijs. Leg vervolgens de rest van de venkel bovenop en hierboven de kip. Garneer met het venkeltakje en met de balsamic glaze.