Ontbijt havermout muffins met banaan
Love for ontbijtmuffins! Deze havermout muffins zjn super makkelijk en een echte traktatie, als ontbijt neem ik er 1 met daarnaast griekse yoghurt en wat fruit bijvoorbeeld. Heerlijk! Ook meer dan geschikt als snack tussendoor. Ik hou van lekkere ontbijtjes, heb je mijn skyrtaart al eens geprobeerd?
Ingredienten (voor 9 stuks):
- 2 rijpe bananen
- 250 ml griekse yoghurt
- 2 eieren
- 200 gram havermout (kies voor gecertificeerd glutenvrij als je glutenvrij moet eten)
- 1,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl bakingsoda
- 0,5 tl vanille extract (of nog lekkerder, gebruik verse vanille!)
- extra: chocolate chips naar smaak (of gewoon stukjes chocola van een reep (76%))
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Vet de muffin vormpjes in (behalve als je papier gebruikt).
- Doe alle ingredienten (behalve de chocolate chips) in de keukenmachine en blend tot het een egale mix is. Meng de chocolate chips handmatig erdoor.
- Verdeel het beslag in de vormpjes, tot de vormpjes 3/4 gevuld zijn.
- bak voor ongeveer 15 minuten, tot de muffins bruin zijn aan de bovenkant.