Ontbijt havermout muffins met banaan

Ontbijt havermout muffins met banaan

Love for ontbijtmuffins! Deze havermout muffins zjn super makkelijk en een echte traktatie, als ontbijt neem ik er 1 met daarnaast griekse yoghurt en wat fruit bijvoorbeeld. Heerlijk! Ook meer dan geschikt als snack tussendoor. Ik hou van lekkere ontbijtjes, heb je mijn skyrtaart al eens geprobeerd?

Ingredienten (voor 9 stuks):

  • 2 rijpe bananen
  • 250 ml griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 gram havermout (kies voor gecertificeerd glutenvrij als je glutenvrij moet eten)
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 0,5 tl vanille extract (of nog lekkerder, gebruik verse vanille!)
  • extra: chocolate chips naar smaak (of gewoon stukjes chocola van een reep (76%))

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Vet de muffin vormpjes in (behalve als je papier gebruikt).
  • Doe alle ingredienten (behalve de chocolate chips) in de keukenmachine en blend tot het een egale mix is. Meng de chocolate chips handmatig erdoor.
  • Verdeel het beslag in de vormpjes, tot de vormpjes 3/4 gevuld zijn.
  • bak voor ongeveer 15 minuten, tot de muffins bruin zijn aan de bovenkant.