Pokebowl teriyaki kip

Pokebowl teriyaki kip

Wat een enorme fijnigheid! Een pokebowl is eigenlijk niet meer (of minder) dan je eten in een kom serveren, maar dat neemt niet weg dat het super fijn eet en erg lekker is. Vaak (bijna altijd) zit er een aziatisch tintje aan. De basis bestaat vaak uit rijst verder veel verschillende soorten groentes en dan vis of kip.

Ik hou ervan om het iets anders te doen. Als basis heb ik quinoa gebruikt, dat geeft me langer een vol gevoel dan rijst en vind ik ook nog eens lekkerder. Verder zijn de soja bonen die er vaak opliggen een no go voor mij. Hieronder vind je mijn Pokebowl twist

Ingredienten:

  • Quinoa
  • Komkommer
  • Paprika
  • Wortel (julienne)
  • Rode biet (julienne)
  • avocado
  • mango
  • kip gemarineerd in teriyaki
  • Peper en zout
  • sesamzaadjes geroosterd

Werkwijze:

Kook de quinoa volgens de verpakking, en spoel daarna kort af. (vergeet het afspoelen vooraf niet!)
Zorg dat alle groentes gesneden zijn en eventueel geblancheerd (kort gekookt en daarna afgespoeld met koud water).
Bereid de kip zoals bedoeld.
Begin met het bouwen van je pokebowl.
Onderin komt je basis, in dit geval de quinoa.
Hierop verdeel je alle groentes, deze worden vaak in vakken gelegd zodat het er mooi uitziet.
Vervolgens voeg je de eiwitten toe, de kip dus.
Als laatste breng je het geheel op smaak. Ik heb dit keer gekozen voor enkel peper en zout. Maar hier kun je ook een simpele dressing voor gebruiken.

Enjoy!

80