Verjaardagsblijdschap! incl recept!

Verjaardagsblijdschap! incl recept!

Yes! vandaag mag ik alweer 29 kaarsjes uitblazen. Een bijzonder levensjaar is het geweest en is het stiekem nog steeds met de corona weer oplaaiend. Laten we met zijn allen hopen (en ons best doen) dat dit allemaal mee mag vallen.

Bij een verjaardag hoort natuurlijk lekkers en ik werd hier erg blij van, daarom dat ik vandaag het recept van deze gelaagde chocoladecups met je deel.

Eigenlijk deel ik stiekem niet een recept maar zelfs recepten met je, deze chocolade cups bestaan namelijk uit meerdere lagen die allemaal ook los van elkaar te eten zijn. En daarnaast geef ik je een variatie die hier al jaren als guilty pleasure op het lijstje staat. De jam en de cashewpasta kun je ook zo eten.

Het is geen calorie arm lekkers maar geeft je wel de mogelijkheid bewust te genieten zonder teveel suikers.

RECEPT:

Ingredienten:

Bramen chiajam
240 gram bramen
1 eetlepel sinaasappelsap 
Snufje zout
3 eetlepels chiazaad

Chocolade cashew pasta
360 gram cashewnoten (rauw)
2 eetlepels cacao
4-5 theelepels kokosolie
1/2theelepel kaneel
1 eetlepel honing

Chocolade cups
225 gram donkere chocolade (minimaal 70%) gesmolten
1 eetlepel kokosolie 
Zeezout om erover heen te sprinkelen

Werkwijze:

Bramen chia Jam:
Meng de ingrediënten behalve de chiazaad tot een gladde massa. Schep het chiazaad er doorheen en zet weg voor 2 uur.

Chocolade Cashew pasta:
Doe de cashewnoten in de keukenmachine en zet deze aan, maal met tussenpozen de cashewnoten tot een gladde massa. Tijdens die malen komen de oliën vrij. Dit kan best even duren.
Meng alle andere ingrediënten er doorheen en mix nogmaals kort.

Meng de chocolade au bain marie en doe hier de kokosolie doorheen. Zorg dat je regelmatig roert.

Opbouw:
Begin met een laagje chocolade van 1 tot 1,5 eetlepel chocolade.
Zet dit in de koelkast of vriezer om te koelen.
Doe nu het laagje cashew pasta erover heen en daarna de chiajam.
Eindig met weer donkere chocolade en sprinkel daaroverheen een beetje zeezout.

Zet het geheel weer in de vriezer of koelkast om hard te worden.

Variatie: Je kunt ook de chocolade cups mengen met slechts een van de ingrediënten of je doet er pindakaas in! Meng de pindakaas met arrowroot om het iets droger te maken en doe dit mengsel in de chocolade.
Zo heb je reese’s peanutbutter cups.

Enjoy!