Chili Sin Carne

Chili Sin Carne

chili sin carne
chili sin carne

Ik hou enorm van Comfort food, zeker in deze periode. Deze chili sin carne past daar perfect bij. De herfst vraagt bij mij altijd om dit soort eten. Makkelijk, lekker en niet te veel calorieën. Fijne bijkomstigheid is dat dit recept vegan is, waardoor het geschikt is voor een flex dag en ik beloof je, je gaat geen honger hebben. Mag je partner meer kcal? Dan kun je er bijvoorbeeld een wrap bij serveren. Omdat het vooral makkelijk mag zijn voor mij, heb ik hierbij de slowcooker gebruikt maar je kunt het ook gemakkelijk maken in een gewone pan.

Ingredienten:

1 el olie naar keuze
2 rode uien
2 cm gember
2 stengels bleekselderij
2 wortels
2 paprika’s
3 tenen knoflook
200-250 ml Bouillion (groente)
4 el tomatenpasta

1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl chili (dit kun je ook verminderen als je het minder pittig wilt maken)

800 g tomatenblokjes (blik)
400 g rode kidneybonen (blik)
400 g linzen (blik)
800 g mais (blik)
400 g kikkererwten (blik)

Werkwijze:

Was en snijd de ui, knoflookgember, bleekselderij, wortels en paprika.
Verhit een pan met olie. Fruit de ui, en knoflook en bak vervolgens de gember, wortel, bleekselderij en paprika mee.
Voeg vervolgens hier ook de tomatenpasta, komijn, paprika poeder en chili toe en bak dit even mee.
Spoel ondertussen de kidneybonen, linzen, mais en kikkererwten goed en laat deze goed uitlekken.
Leeg de pan in de slowcooker, voeg hier de bouillion, tomaten en uitgelekte bonenmix toe. Zet hem op medium hoogte en laat lekker lang sudderen. Zoals gezegd dit kan ook in de pan, dan laat je dan pan op laag vuur doorsudderen.

Enjoy 🙂