Gezond Sinterklaas skyr taartje met pepernoten & sinaasappel

Gezond Sinterklaas skyr taartje met pepernoten & sinaasappel

Al jaren heb ik 1 ontbijt favoriet, die ook in mijn e-book staat, de skyr ontbijttaart. Het is een feestje om je dag te beginnen met taart, zeker als deze voedzaam en gezond is. Voor Sinterklaas heb ik hem iets aangepast. Hij is nog steeds gezond, al bevat ie wel iets meer suikers dan de gewone, maar dit eten tijdens pakjes avond is een echt feestje. Of gewoon om mee te ontbijten, mag natuurlijk ook.

Het kost je zo’n 20 minuten van je tijd en daarna doet de koelkast het werk voor je 🙂

Ingrediënten:
60 gram havermout
65 gram suikervrije speculaas
1 tl koek en speculaaskruiden
50 gram dadels
50 gram roomboter
750 gram Skyr naturel
4 sinaasappels
4 blaadjes gelatine
ongeveer 50 gram pepernoten

Werkwijze:
Bekleed de bodem van een taartvormpje (18 cm) met bakpapier.
Maal de havermout en speculaas fijn, voeg de dadels en de kruiden toe en maal nogmaals.
Smelt de roomboter in een pannetje en meng dit met het havermout mengsel.
Stort het mengsel in de taartvorm en druk goed aan, zet in de koelkast om op te stijven
Neem het vruchtvlees van 4 sinaasappels en pers het laatste sap eruit. Zorg dat je niet de velletjes meeneemt.
Verwarm de skyr in een pannetje er blijf goed roeren.
Doe hier de geweekte gelatine bladeren bij en het sinaasappelvruchtvlees en sap, blijf goed roeren. Het mag niet gaan schiften.
Zorg dat het mengsel niet te warm wordt.
Haal de bodem uit de koelkast en verdeel er een paar pepernoten overheen.
Als de gelatine goed is opgelost en doorgeroerd is, stortje het mengsel op de bodem. Maak mooi glad en leg weer in de koelkast, laat opstijven voor minimaal 3 uur.
Haal voor serveren uit de koelkast en garneer met nog enkele pepernoten.

Enjoy!
En fijne pakjes avond 🙂

Macro’s:
6 stukjes: 321 kcal | 17,8 gram eiwitten | 9,6 gram vet | 38,7 gram koolhydraten
8 stukjes: 241 kcal | 13,4 gram eiwitten | 7,2 gram vet | 29,0 gram koolhydraten

p.s. heb je nog vergoeding voor de gewichtsconsulent? Grijp dan nu nog je kans en plan een kennismaking in!