Knolselderij Stamppot met peer

Knolselderij Stamppot met peer

Dat klinkt bijzonder he;) En dat is die ook, maar wel op een positieve manier. Want vanaf het moment dat ik dit recept voor het eerst nam, ben ik een mega fan van deze stamppot. Zelfs terwijl ik normaal helemaal niet zo’n enorme stamppot eter ben. Ik krijg namelijk vaak last bij het eten van stamppotten omdat de hoeveelheid aardappelen in de traditionele variant ervoor zorgt dat ik altijd een after dinner dip krijg. Knolselderij is op dit moment helemaal in het seizoen en het leuke is dat ook de pastinaak nog in het seizoen is. Door het gebruik van pastinaak is deze maaltijd koolhydraatbeperkt. In het seizoen eten is iets wat ik graag doe omdat ik dan meer variatie heb in mijn voedingspatroon, de kosten lager zijn maar het ook beter voor het milieu is. Maar vandaag dus knolselderij stamppot!

Ingrediƫnten Knolselderij Stamppot:
  • 1 knolselderij
  • 2 pastinaken
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 handperen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • wat olie (ik gebruikte kokosolie)
  • Handje pecannoten
  • zout en peper naar smaak
Werkwijze:
  • Rooster de pecannoten kort (Doe dit echt voor de smaak!), dit kan zowel in de pan of de oven
  • Schil de knolselderij en de pastinaak en snijd in stukken die ongeveer even groot zijn.
  • Kook de pastinaak en knolselderij ongeveer 10-15 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de peren in kwarten en maak van 1 kwart wat plakjes voor de garnering, de rest kun je gewoon in stukjes snijden.
  • Snijd de rozemarijn fijn en bak deze samen met de peer in de olie.
  • Stamp de knolselderij en pastinaak fijn, voeg hier de peerstukjes aan toe en stamp vervolgens ook de spinazie er doorheen.
  • Serveer met de plakken peer en de pecannoten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Enjoy!

p.s. je kunt deze maaltijd als een volwaardige vega maaltijd eten, maar je kunt er ook voor kiezen om vlees (vervanger) toe te voegen.

knolselderij stamppot
Knolselderij stamppot met daarbij een magere runderburger
De knolselderij stamppot maar vega en afgetopt met wat geraspte geitenkaas.

P.s. Nog meer recepten vind je in de e-books op mijn webshop! Ook kun je meer inspiratie krijgen via mijn podcast!