Salade van rode bieten en geitenkaas

Salade van rode bieten en geitenkaas

Oke, even opbiechten.. ik wordt zielsveel van deze combinatie! De aardse smaak van de rode biet maar toch ook zoet, gecombineerd met de smaak van geitenkaas. Er zijn natuurlijk superveel mogelijkheden, maar hier inspiratie voor een recept.

geitenkaas-rode biet-salade

Ingredienten:
30-50 gram sla (naar keuze)
60 gram Quinoa bereid (ik gebruikte zo’n makkelijk blikje van bonduelle)
250 gram gekookte rode bieten
60 gram geitenkaas (gerijpte op rol)
60 gram komkommer
een swirl van balsamicoglaze

Werkwijze (heel lastig natuurlijk 😉 ):
Snij de rode biet en de komkommer.
Begin je bord met de sla, leg hierop de Quinoa, vervolgende de rode biet en de komkommer.
Snij de geitenkaas is stukjes naar keuze en verdeel deze over je bord.
Doe de balsamicoglaze als laatste erbij.

Je kunt in dit recept eindeloos variëren. Groentes toevoegen of weghalen. Een andere koolhydraatbron (Quinoa) of zelfs geen. Ook kun je ervoor kiezen om zaden en pitten toe te voegen of wellicht rozijntjes. Een andere dressing. Go nuts 😉

Heb je het recept gemaakt? Ik hoor graag van je! Ook natuurlijk als je een vraag hebt of opmerking.

Deel je een foto van je recept, dan mag je mij altijd taggen!

P.s. als je deze salade nu meteen voor 2 dagen maakt heb je de lunch of het diner voor de volgende dag ook alvast gemaakt, scheelt weer tijd. Een soort mealpreppen in het klein.