Valentijnsrecept: gezonde chocoladesnack

Valentijnsrecept: gezonde chocoladesnack

Eten is emotie. Dit is voor veel Nederlanders zo maar ook in andere culturen. Dit draagt niet altijd bij aan onze gezondheid. Rondom alle grote feestdagen in Nederland wordt er enorm veel eten aangesleept, met name goed voor de portemonnee van de verschillende winkels en fabrikanten.

Wat nou als het lukt om dit jaar Valentijnsdag een heerlijk gezond cadeautje te maken?

Het kost niet veel tijd en is veel lekkerder dan al die troep uit de winkel. Hieronder vind je het basisrecept maar je kunt hier van alles bij of door doen. Let wel op dat de voedingswaarden dan veranderen.

Geniet ervan met je Valentijn, man, vrouw, zoon, dochter, beste vriendin, wie dan ook! Dit recept vraagt erom om gedeeld te worden.

Chocolade brokken met noten

PORTIES: 1 plaat voor ongeveer 30 porties

keukengerei: grote plaat of vorm, kom en pan

Ingrediƫnten:

  • 600 g Chocoladerepen minimaal 70%
  • 1 zakje (250 g) studentenhaver (of Noten mix)

Werkwijze:

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Au bain marie betekent dat je een pannetje vult met een laagje water, hierop zet je een (metalen) bakje waarin je de chocolade doet en door de warmte van het water smelt.
  • Hak ondertussen de studentenhaver naar wens.
  • Stort de chocolade op een plaat, verspreid de studentenhaver op de chocola en druk aan.
  • Zet weg zodat de chocola kan stollen, in de koelkast gaat dit sneller maar dit is niet noodzakelijk.
  • Wanneer de chocola gestold is kan je deze in stukken breken.

164 KCAL | 2.17 g EIWIT | 12.90 g KOOLHYDRAAT | 12.54 g VET