Recept: Frisse vegetarische salade met Halloumi & pompoen

Recept: Frisse vegetarische salade met Halloumi & pompoen

Laatst plaatste ik al een foto van dit recept. Wat kreeg ik daar een reacties op met vragen. De reden dat ik dit ontwikkelde was de Nationale week zonder vlees. En wie wat beloofd, moet dat nakomen. Hierom bij deze het recept!

Ingrediƫnten (voor 4 personen):
80 gram Rucola
400 g Kikkererwten (uit blik)
2 Sinaasappels
225 g Halloumi
1 Pompoen
Handje gemengde noten
2 el citroensap
2tl komijnpoeder
Olijfolie

Werkwijze:
Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel deze een aantal keer om
Snij de pompoen en halloumi in dunne plakken. Haal de sinaasappel partjes uit hun velletjes.
Verwarm een grillpan op hoog vuur en beweer de pompoen en Halloumi met olijfolie in. Bestrooi dit met komijnpoeder.
Gril de pompoen ongeveer 5 a 10 minuten, draai halverwege om. Gril de Halloumi kort aan.
Verdeel op de borden de pompoen en rucola. Leg hier vervolgens de kikkererwten op. Hierna achtereen volgens de Halloumi, sinaasappel en de gehakte noten.

Maak een frisse dressing door 1 el olijfolie met het citroensap en verdeel dit over de borden.