Recept: spicy zoete aardappelsoep

Recept: spicy zoete aardappelsoep

aardappelsoep

Oeff.. Dit was een erg lekker recept, wel moet ik toegeven dat de spicy er niet voor niets staat. Ik hou best wel van een beetje pittig maar dit was wel erg flink pittig 😉 Daarnaast ben ik echt een fan van gepureerde soepen. Ik hou van de fluweelachtige textuur. Daarnaast zijn soepen ideaal om restjes op te maken, zeker in deze bizarre Corona tijden is dat extra goed om te doen. Uiteindelijk kun je bijna alle soorten groentes in een soep gooien en dat tot een lekker geheel maken, dat was overigens in dit geval niet zo.

aardappelsoep

Recept:

Ingrediënten:
1 sjalot
1 rode ui
4 tenen knoflook
1 pepertje ( je kunt dus ook een halve nemen en de pitjes eruit halen)
1 cm verse gember (ongeveer)
gistvrije bouillon voor 1 L soep
500 gram wortelen
2 grote zoete aardappelen
Optioneel: Zak soepgroentes

Werkwijze:
Snij de sjalot, ui, knoflook, gember en peper fijn.
Verwarm een pan met een scheutje olie naar keuze. Fruit de sjalot, ui, knoflook, gember en peper.
Snij ondertussen de wortelen en zoete aardappelen in grote stukken. Ik koos ervoor om de zoete aardappelen niet te schillen vooraf maar goed te wassen.
Voeg de wortelen en zoete aardappelen toe aan de pan en bak deze even mee. Voeg de bouillon kruiden toe en 1 L water.
Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 30 minuten sudderen.
Laat het even afkoelen en pureer het geheel in de blender. Je kunt eventueel water extra toevoegen als hij te ver is ingedikt (dit was bij mij het geval).
Breng verder op smaak met peper en zout.

Het resultaat is een lekkere dikke en voedzame soep. Ik at dit meerdere dagen achter elkaar in verschillende samenstellingen. Het is lekker met Turks platbrood met bijvoorbeeld een dip, gekookt ei er door heen, of bijvoorbeeld kipfilet (zoals op de foto)