Spicy pompoensoep

Spicy pompoensoep

pompoen soep

Mijn absolute favoriet in de herfst is absoluut de pompoensoep. In allerlei verschillende varianten vind ik de pompoen fijn, maar de soep is de beste. Dit is een wat meer pittige, maar je kunt eindeloos variƫren. Door er bijvoorbeeld wortel toe te voegen wordt meer zoet, zoete aardappel zorgt voor meer kcal en vulling. Hoe dan ook is het super lekker!

Ingredienten:
1 flespompoen
bouillion voor 1 L water
2 uien (mag rood, wit of sjalot zijn)
4 tenen knoflook
1,5 cayennepeper (kan antuurlijk minder, voor pittiger kun je de pitjes erin laten zitten)
2 cm gember
2 wortels
1,5 rode paprika
2 stengels bleekselderij
0,5 el olie
optioneel: Bango Kecap Manis (Dikke ketjap)

Werkwijze:
Maak alle groente schoon. Snij alles in kleine stukken.
Verhit een pan met olie, en fruit hierin de knoflook, ui, gember en peper. Voeg vervolgens de wortel, paprika en bleekselderij toe en bak nog 2 minuten. Voeg als laatste de pompoen toe en bak nog 5 minuten door.
Kook ondertussen 1 L water en meng dit met het bouillion. Voeg dit aan het mengsel van groentes toe.
Kook het geheel 20 minuten goed door.
laat een beetje afkoelen en doe het mengsel in de blender zodat je een mooie gladde soep krijgt.
Breng op smaak met peper en zout. Ik garneerde met een blaadje van de bleekselderij en de Kecap Manis.

Enjoy!

pompoen soep