Oosterse traybake met kip & mandarijn

Oosterse traybake met kip & mandarijn

Als er iets is waar ik helemaal fan van ben dan zijn het wel traybakes, tray wattes?!? Traybake is het fancy woord voor een oven gerecht waarbij je alles op een plaat legt en dan vervolgens bakt. Ik maakte deze traybake in mijn super fijne aerofryer van princess. Het principe is dus kort gezegd, je snijd alle groentes op maat en verdeeld vervolgens op een bakplaat en zet dit voor een bepaalde tijd in de oven.

Ingrediënten:
700 gram kikkererwten uit pot
3 mandarijnen
2 el mosterd
4 kippedijfilets
1,25 kg ovengroente ( deze kun je kopen in een zak of je snijd ze zelf); courgette, rode paprika & wortels
2 el milde olijfolie
Zout & Peper

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C (of de airfryer op 180 °C). Spel de kikkererwten goed af en laat uitlekken in een zeef.
Boen ⅓ van de mandarijnen schoon en rasp de oranje schil. Meng het rasp door de mosterd. Bestrijk de kipdijfilets met de mosterd en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de kikkererwten en ovengroenten over de bakplaat.
Halveer alle mandarijnen overdwars. Leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Bak de traybake 25-30 min. in het midden van de oven, of zo’n 20-25 minuten op 180 graden in de airfryer.
Schep aan tafel op elk bord 1 of 2 mandarijnenhelften en knijp wat van het sap over het gerecht.

Enjoy 😉

traybake

Wil je ook leren hoe je lekker en gezond kunt eten? Plan dan een vrijblijvende intake in.