Rabarber gember Crumble

Rabarber gember Crumble

Rabarber, ik hou er van! Het is een verfrissende groente die ook nog eens super gezond is! Vrijdag kwam, toen ik bij mijn ouders was, de jaarlijkse vraag; wil je wat rabarber mee. Een van de eerste groente altijd van het land van mijn ouders. Vanaf kleins af aan eten we dit al. En zo dus ook dit jaar weer.

Vanmorgen stond deze crumble op het menu, een recept wat je misschien niet het meest voor de hand vind liggen, zeker met ook nog gember erbij. Maar zo enorm lekker. De gember geeft een subtiele extra smaak laag en de rabarber maakt het recept fris.

Recept: Rabarber gember crumble

Voor 2 personen

Ingrediƫnten:

  • 200 gram rabarber 
  • 10 gram verse gember geraspt
  • 1/2 tl arrowroot poeder
  • 1 el honing
  • 1 tl vanille extract

Voor de Topping: 

  • 6 el havermout
  • 1 el honing
  • 1,5 el amandel staafjes of garneeramandelen
  • 3 el gezouten boter

Werkwijze:

  • Voor de crumble: Smelt de boter. Meng de overige ingrediĆ«nten en meng vervolgens met de boter, zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet 2 vormpjes in.
  • Maak de rabarber schoon en meng deze met de gember en arrowroot poeder, voeg de honing en vanille extract toe en meng goed.
  • Verdeel de vulling over de bakjes en doe hierover de crumble. 
  • Zet in de oven en bak 25 minuten.
  • De bovenkant moet mooi bruin zijn en de vulling mag pruttelen.
  • Laat 5 tot 10 minuten afkoelen.

Serveertip: Je kunt het serveren met Griekse yoghurt 2% vet

Enjoy!

rabarber gember crumble

P.s. nog meer heerlijke recepten? Neem een kijkje bij mijn recepten boeken.

P.p.s. Wil jij weten hoe je nog steeds kunt genieten maar ook lekker en gezond kunt eten en je doelen behalen? Boek een vrijblijvende afspraak.