Yoghurt met frisse salade van rabarber & aardbeien

Yoghurt met frisse salade van rabarber & aardbeien

Ontbijten is voor sommigen het belangrijkste moment van de dag, voor anderen het moment die ze het liefste overslaan. In welk team je ook zit, dit recept is echt te lekker, je kunt het eten op ieder moment van de dag, Ik nam hem als ontbijt. Je kunt eigenlijk alles vooraf maken maar de walnoten is het beste als je die pas roostert en toevoegt op het laatst. Je kunt overigens ook kiezen voor een andere noten soort. Het is voor nu zo’n beetje de laatste rabarber dus geniet er nog even van!

Ingredienten (2 personen):

  • 40 gram Walnoten 
  • 1 stengels rabarber (dun gesneden)
  • 1 el vers citroensap
  • 200 gram aardbeien
  • Een hand verse munt blaadjes (of voor een leuke verfrissing citroenmelisse)
  • 400 gram Griekse yoghurt 2% vet

Werkwijze:

Snij de rabarber in plakken. Meng de rabarber met het citroensap. Laat 30 minuten intrekken.

Verwarm een pan goed heet en rooster de walnoten. Rooster vervolgens de rabarber kort. Laat vervolgens goed afkoelen.

Maak de aardbeien schoon en snij ze klein. Meng alles door elkaar behalve de yoghurt.
Doe de yoghurt op een bord of in een kom en schep de salade erbij.

rabarber